Családok Átmeneti Otthona

Egri Kistérség Gyermekjóléti Intézménye

 

Elérhetőség:
Cím: 3300 Eger, Mocsáry Lajos utca 1.
Tel: 06-36/788-290
Fax: 06-36/518-331
E-mail: csao.eger@egrikisterseg.hu
Intézményvezető: Tóth Helga
Szakmai vezető: Bartókné Mihály Alíz

 

A 38 férőhelyes Otthon az Intézmény székhelyén, a Mocsáry L. utca 1. szám alatt működik. A gyermek és felnőtt együttes lakhatását az épület egy földszinti és egy emeleti részén, 12 szobában biztosítjuk. Két szoba között közös fürdőszoba került kialakításra. A földszinten 9 lakószoba, közös használatú mosókonyha, konyha, társalgó, veszélyes anyagraktár, portafülke található. Az emeleten a gondozói szoba, emeleti teakonyha, irodák, játszó és közösségi helyiség, adományraktár helyezkedik el és 3 szoba, melyet lakószobaként hasznosítunk.
A Családok Átmeneti Otthona a lakhatási gondokkal küzdő, szociális válsághelyzetbe kerülő gyermekes családok együttes ellátására szolgál, önkéntesen igénybe vehető, gyermekjóléti intézmény. Az Otthon szakemberei segítséget nyújtanak a szülőnek gyermeke gondozásához, neveléséhez. Közreműködnek a család otthontalanságának megszüntetésében, helyzetének rendezésében.2010. december 31-én 39 fő ellátottunk volt, 17 szülő és 22 gyermek. A 2010-es évben összesen 81 fő, 33 felnőtt és 48 gyermek élt az Otthonban.
A lakók kiválasztásánál továbbra is figyelembe vettük, hogy a jövőben - a kikerülést tekintve - ne a reménytelen, más ellátási formát igénylő esetek kezelésével foglalkozzunk, hanem a változtatni, dolgozni akaró, tanulmányaikban lemaradt, de fejlődni vágyó, hátrányos helyzetű családok életében: a takarékoskodásukat elősegíthessük, még meglévő erőforrásaikat szakmai munkánkkal segíthessük, fejleszthessük és az újonnan beköltöző családoknak az intézményünkben eltöltött év előrelépést, tényleges segítséget jelentsen.